Waarom ervaringen ons gelukkiger maken

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat geluk niet draait om wat we bezitten, maar om wat we doen.

 

20190720_123850.jpg

 

  1. ⃝ Herinneringen zijn schatten

Ons geluk laten afhangen van materialisme en de behoefte om constant nieuwe dingen te kopen is niet alleen niet goed voor ons, maar ook het milieu lijdt onder zo’n levenswijze. Het geluk dat we krijgen uit onze nieuwe aankopen duurt nooit lang.

Ervaringen daarentegen blijven bij ons als dierbare herinneringen. Dat geldt zelfs voor activiteiten die we uitdagend of eng vinden. We kunnen er later op terugkijken met een groot gevoel van voldoening.

 

 

  1. ⃝ Er zijn

Benader elke ervaring met aandacht en wees volledig aanwezig in het moment. Op die manier kun je er het maximale uit halen en zul je het je later goed kunnen herinneren.

 

 

  1. Een nieuwe kant van het leven

Iets doen wat we normaal niet doen, geeft ons een ander perspectief. Een nieuwe wijk ontdekken of een keer iets anders bestellen dan je favoriete gerecht, zijn voorbeelden van kleine stappen waarmee je nieuwe paden kunt openen. Je hoeft  er niet eens voor uit jouw comfort-zone te komen. Je kunt je comfort-zone in gedachten ook breder maken. Maak desnoods gebruik van je talent om te visualiseren, stel jezelf een ruime comfort-zone voor, deze zone is veilig.

 

 

  1. Wij zijn onze ervaringen

Ervaringen, van vrijwilligerswerk voor bijvoorbeeld vluchtelingen, tot het volgen van een kunstles, helpen on ontdekken wie we echt zijnen kunnen zo de waardevolle investering in onze toekomst worden.

 

 

  1. Ervaringen zijn groei

Alle nieuwe ervaringen dragen bij aan onze kennis, persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke vervulling, waardoor onze horizon wordt verbreed en onze vaardigheden worden uitgebreid.

 

 

  1. Delen is liefhebben

We maken verbinding met anderen door dingen samen te doen, zoals een wandeling door het park, een kop koffie drinken in een café of danslessen nemen. Het zijn die kleine momenten die je samen doorbrengt waarmee gedeelde verhalen worden gecreëerd, die onze relaties verdiepen.

 

 

  1. Jij bent uniek

We kunnen onszelf makkelijk vergelijken met anderen op basis van wat we bezitten, maar niet op basis van wat we meemaken! Door voor ervaringen te kiezen die echt bij ons passen, vergroten we onze unieke persoonlijke rijkdom.

 

IMG-20190919-WA0000.jpg

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.