Zijn wie je bent!

 

 

Angsten overwinnen, hoe doe je dat?

 

 

Mijn naam is René Booms en ik neem je in 4 minuten leestijd een stuk mee op mijn levenspad

 

Wellicht ken je mij van;

 

 

Kwetsbaarheid? En ik maar denken dat ik me zo kwetsbaar opstel. Totdat mij gezegd wordt dat ik me niet kwetsbaar opstel, maar dat ik vooral heel open ben. En dat is iets heel anders. Kwetsbaar is het als ik met een ander deel, dat ik me zo onzeker voel.

 

Zijn wie ik ben? Met, en nu vrijwel zonder mijn allesbepalende angsten en stemmingswisselingen, voel ik me het meest mezelf en veilig, als ik met mensen, die willen en kunnen luisteren,  praat over hun en mijn kwetsbaarheden. Vaak in combinatie met vrijuit schrijven over mijn gevoelens.

 

 

 

Missie 

in  2025 hebben alle mensen in Nederland, hun unieke levensverhaal voorgedragen, in een huiskamer als podium

 

Mijn levenskrachten haal ik uit de liefde en de liefde voor het schrijven van boeken geven van lezingen houden van presentaties het bewerken van hout in de Houttuin

 

Gereedschappen;  écht luisteren / gebruik maken van verbeeldingskracht / onbevangen en authentiek durven zijn

 

Meer mij

 

Vanaf mijn 10e jaar ben ik onbewust regelmatig ontremd geraakt. Zonder te weten dat ik ook af en toe last blijk te hebben, van mijn bipolaire stoornis. Bijvoorbeeld door mijn huis in Nederland te verkopen, en in Bretagne een watermolen met een meer en bos, te kopen. Met alle heftige gevolgen van dien.

 

 

Zo ben ik via het schrijven van mijn autobiografie uiteindelijk door de lezers van ‘Bipolair’ en de deelnemers aan onze lezingen, ‘uitgeroepen’ tot gemoeds-expert.

 

Een ‘expert’ in het delen van mijn ervaringen over extreme stemmingswisselingen, en in hoe ik mijn dromen kan leven binnen mijn gezinsleven en het chronische karakter van de bipolaire stoornis.

 

Dat heeft wel tijd gekost en het is een proces van vallen en weer opstaan, net als in het gewone leven, maar dan met opstaan sky-high en vallen dwars door alle grondlagen heen, zo diep!

 

NHRadio interview René en José

 

 

De angst en paniekaanvallen zijn het heftigste deel van mijn bipolaire leven geweest. Het voelt als pure rijkdom dat ik mijn ademhaling bewust weet te gebruiken, zodat mijn aanvallen bijna niet meer voorkomen. De laatste is van jaren geleden. Van mijn bipolaire stoornis heb ik evengoed zo nu en dan nog behoorlijke last. Mijn stemmingen vliegen dan alle onrustige kanten op.

 

Ondertussen heb ik meer dan €30.000 geïnvesteerd in mijn persoonlijke ontwikkeling. Mijn ontwikkeling is daardoor uiteindelijk in een stroomversnelling terecht gekomen, en heeft de sociale onderneming Kracht door Kwetsbaarheid zijn huidige vorm gekregen.

 

 Een grote droom is werkelijkheid geworden.

 

Ik spreek, interview en schrijf vanuit ervaringsdeskundigheid. Bovendien ben ik gecertificeerd dynamisch coach en werk ik vanaf 1985 als sociaal therapeutisch begeleider van mensen met een verstandelijke beperking.

 

Vanuit het luisteren naar mijn kinderen, partner en intimi ga ik mijn-droom-doen, door te schrijven en vertellen. Heerlijk bevrijdend!

 

Zeker ook om mijn autobiografie ‘Bipolair mijn geheim over leven’ in januari 2019 te hebben gepubliceerd.

 

Een boek vol met ervaringsverhalen omtrent stemmingswisselingen, stigmatisering en de liefde.

 

Bestemd voor lotgenoten, betrokkenen, geïnteresseerde en professionals. Inmiddels is de 2e druk een feit.

 

 

Ik leef mijn leven dus vervuld met luisteren, schrijven en spreken, met als sterke basis de liefde die ik voel voor mijn vrouw José, mijn kinderen en intimi.

 

Zij vormen mijn inner circle, waardoor ik steeds weer mijn luisterkwaliteit verder leer te ontwikkelen en onvoorwaardelijk leer lief te hebben.

 

Zo kan ik onvoorwaardelijke liefde terug geven. Deze cirkel ervaar ik als innerlijke noodzaak, als zuurstof voor mijn turbulente leven.

 

Ik weet en voel dat je ik al compleet ben en dat ik niets meer hoef na te jagen. 

 

Ik luister verder…

Streef niet

Zoek niet

Maak niet

Wacht tot het jou vindt

(Geschreven door mijn vriend Michel Petit)

 

Ik ben een geboren ‘afstemmer’* uit Heemstede, schrijf als freelancer, interview dynamische mensen en heb af en toe last van mijn bipolaire stoornis.

 

Bovendien werk ik heel graag met hout en steen. Daar kan ik me perfect in uitleven.

 

En dan heb ik ook nog eens de beschikking over zo’n waanzinnig gave werkplek in de buitenlucht. De werkplek heet de Houttuin.

 

Ik kan daar onbevangen en authentiek met hout en mijn handen aan het werk.

 

*Ik versta onder een ‘afstemmer’ een mens die in staat is mensen en situaties als bijna vanzelf in een natuurlijke flow, bij elkaar te brengen.

De persoonlijke kwaliteit die ik daarvoor inzet is mijn luisteren naar jou. Luisteren gaat steeds gemakkelijker, dankzij het feit dat mijn vermoeiende pleasen en teasen inmiddels voor het grootste gedeelte tot mijn verleden behoren.

Dat soort bevestiging heb ik gelukkig niet meer nodig, om te zijn wie ik ben. 

 

Mijn sociale initiatief Kracht door Kwetsbaarheid, met huiskamers voor het vertellen van levensverhalen live en online, heeft bij mij een enorme mindset-ontwikkeling teweeg gebracht.

 

Met het organiseren van de lezingen kan ik mijn ziel en zaligheid kwijt. Bovendien interviewen mijn vrouw en ik elkaar tijdens de lezingen en vindt er veel interactie plaats met de deelnemers. Steeds weer een kleine groep mensen (6-8 personen), bij en/of met elkaar samen

 

We gebruiken iedere keer een emotie als thema, zoals angst, eenzaamheid en vergeving. Uit alle reacties die we krijgen, blijken we aan een enorme behoeft van gevoelens willen en kunnen delen, te voldoen. Ik ervaar zoveel dankbaarheid!

 

 

In de Houttuin verken ik mijn grenzen en ga regelmatig op avontuur. Daarbij ga ik ook regelmatig buiten mijn grenzen.

 

Ik maak mijn comfortzône ruimer. Op wat voor manier kan ik deze keer een verzaagde ´booms tam´, mijn achternaam is Booms, gaan bewerken?

 

Ik besluit om het keiharde hout te gaan splijten. Om het hout te kunnen splijten, hoor ik van twee oudere wijze mannen, dat ik hardhouten wiggen kan maken en die wiggen in het hout kan slaan en nat houden.

 

De natte wiggen zetten uit en doen uiteindelijk het hout splijten. En nu…? 

 

 

Waarmee kunnen we jou verder mee van dienst zijn?

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”1″ /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Reactie” type=”textarea” /][/contact-form]

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wil laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je de onafhankelijkheid van Kracht door Kwetsbaarheid in stand te houden.

Mijn gekozen donatie € -

Geef een reactie