De moed van imperfectie

Dit is wie ik ben, take it or leave it. Bij krachtige kwetsbaarheid draait het om de moed om jezelf te laten zien, dingen uit te proberen en het risico nemen te falen. Het is inzien dat perfectie niet bestaat en dat winnen en verliezen beide bij het leven horen. Altijd veilig voor zekerheid en …

Flikker toch op met al die angsten!

  34 tips tegen angst en paniek   Clear-your-Fear,inzichten om stemmingswisselingen en de daarmee vaak gepaard gaande angsten de baas te worden. Benoem, verbrand, verklein je angst en bedenk een anti-angst tekst. Bijvoorbeeld; Ik ben niet mijn stemmingswisseling / angst. Al die stemmingen en angsten vreten al je energie weg. Ze beheersen heel je leven. En …

Zit er een Storyteller in jou?

Jouw unieke kwetsbare levensverhaal delen met een intiem groepje belangstellende mensen! Met welk persoonlijk verhaal wil jij jezelf zichtbaar maken in een huiskamer als podium?    Vanuit het delen van persoonlijke ervaringsverhalen is de sociale onderneming Kracht door Kwetsbaarheid, ontstaan. Onze missie bij Kracht door Kwetsbaarheid is dat in 2025 alle mensen in Nederland die zich kwetsbaar …

Inspirerende vrouwen 1; oliesjeik en massage therapeut

Leestijd 4 minuten!  José Booms-Derogee     Waar ligt jouw passie? Bij de oliën, de etherische oliën. Ik vind het fantastisch wat de oliën voor je kunnen betekenen. Het voelt geweldig dat ik anderen daar ook bij kan helpen.   Hoe komt het dat juist daar je passie ligt? Zo wie zo heb ik de …

Mijn leven als millionair

Van mijn onbedwingbare drang om te praten, naar inspirerend spreken bij Kwetsbaarheid door Kracht!   Mijn pure rijkdom zit niet alleen in de hoeveelheid euroos die ik vergaar. Mijn rijkdom zit niet in het bereiken van wat ik wil en uitgedacht heb.  Mijn rijkdom zit in mijn ontwikkelde gespiegelde gevoel. Zijn wie ik ben, dat …

Het grootste mannengeheim ooit onthult!

Ik geloof in het gebruik van de kracht door kwetsbaarheid, juist door mannen. Vanaf jongs af aan toon je niet teveel je emoties. Stoer, sterk, zo weinig mogelijk emoties. Je krijgt het met de paplepel ingegoten. Wat een cliché,...  Je bent een succesvolle man en beschikt over veel geld, een prachtige vrouw en kinderen die …

Hoe succesvol ben ik eigenlijk?

Ik heb zoveel succesvolle mensen om mij heen.  Succesvol betekent voor mij dat ik mezelf écht ken. Vanuit een gezonde balans tussen mijn lichaam en geest ontstaan er mooie ontwikkelingen, in plaats van keiharde presties en ego-gedoe.  Hoe succesvol ben ik zelf eigenlijk?  Deze vraag schoot ineens vanuit een soort niets, als een komeet omhoog …

Direct boek bestellen

Dit boek handelt over extreme stemmingswisselingen liefde werk stigmatisering innerlijk geluk humor vrijheid zelfontplooiing hard werken en nietsdoen.  Mijn boek 'Bipolair' heeft mij de ogen geopend voor de magie van efficiënt nietsdoen en is daardoor een regelmatig terugkerend thema in mijn leven. Mede dankzij baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar de werking van onze hersenen bij het …

Wat is eenzaamheid?

Voor mij betekent éénzaamheid, je niet verbonden voelen. Ik ervaar een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of ik heb minder contact met andere mensen dan ik zou willen. Eenzaamheid gaat bij mij gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten.   Eenzaamheid …

Tickets lezingen

  Met trots kondigt de sociale onderneming 'Kracht door Kwetsbaarheid' 4 Huiskamerlezingen aan, met als thema kwetsbaarheid en de dynamiek daarvan;   KdK verhalen vertellende mensen, die met de kracht door kwetsbaarheid unieke levenservaringen delen in een huiskamer   Door de huidige ontwikkelingen rondom het corona-virus en de adviezen van het R.I.V.M omtrent beperking van …

Waarom ervaringen ons gelukkiger maken

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat geluk niet draait om wat we bezitten, maar om wat we doen.     ✅ Herinneringen zijn schatten Ons geluk laten afhangen van materialisme en de behoefte om constant nieuwe dingen te kopen is niet alleen niet goed voor ons, maar ook het milieu lijdt onder zo’n levenswijze. Het geluk …