inspiratiepassie

Hoe succesvol ben ik eigenlijk?

Ik heb succesvolle mensen om mij heen. Succesvol betekent voor mij dat ik mezelf écht ken, en helemaal mezelf mag en kan zijn. Vanuit een gezonde balans tussen mijn lichaam en geest ontstaan er mooie ontwikkelingen, in plaats van keiharde, tijdrovende prestaties en ego-gedoe.

 

Hoe succesvol ben ik zelf eigenlijk?

 

Deze vraag schoot ineens vanuit een soort niets, als een komeet omhoog van diep uit de grond, rechtstreeks mijn hart en brein in. Ik kan niet meer om de vraag en het antwoord heen, zo ongemakkelijk voel ik me bij deze vraag. Dat heeft voor mijn gevoel te maken met prestaties en ego. Het antwoord voed mijn prestaties en ego.

 

Maar is dat wel zo?

 

onderonsje
3 generaties

 

Ken je dat? Een dag van druk druk druk? Je komt vermoeid thuis van alle indrukken van die dag en denkt dan; Word ik hier nou echt blij van? Wil ik dit nog wel? Al die drukte, is dat het offer waard?

 

Het offer van weinig tot geen tijd hebben voor je partner, kinderen, vrienden en familie. En vooral merken dat je vuur zo langzamerhand dooft, bijna alles gaat op de automatische piloot. Waarom leef ik mijn droom niet?

 

mijn schatten

 

Ik ken die vragen-stellerij maar al te goed. Ik haal mezelf regelmatig en onnodig naar beneden. Als die onzekerheid dan eenmaal oplost, ontstaat er een waanzinnig mooi verhaal. Over hoe succesvol ik eigenlijk al ben. Een vervolgverhaal van wat er de laatste jaren in mijn leven is ontstaan. Die ontwikkelingen wil ik graag met jou delen.

 

hoe succesvol wil je zijn?

 

Na meer dan 25 jaar ervaring als sociaal therapeut, en het aangaan van meer-jaren coachingstrajecten, voor meer dan 2.500 mensen met een psychische kwetsbaarheid, blijk ik in 2011 zelf een psychische kwetsbaarheid te hebben. Wat een spiegel, wat een leerzaam proces.

 

Een proces van acceptatie en loslaten in het kwadraat. Een nieuwe wereld gaat er voor mij open. Vooral één van opluchting. Ik ben mijn bipolaire stoornis niet, ik heb er af en toe last van. Omdat ik geen lithium-carbonaat (speciaal-zout) aanmaak, slik ik ondersteunende zout-medicatie. De kwaliteit van mijn leven schiet met sprongen omhoog, ik ga van de overlevingsmodus over in leven, en voel nu zoveel dankbaarheid.

 

 

Ik ben me nu meer dan ooit bewust dat ik meerdere intense zaken op mijn levenspad heb ontwikkelt. Bijvoorbeeld;

 

► Door het schrijven van mijn autobiografie. Ik geef persoonlijke inzichten over extreme stemmingswisselingen, liefde, werk, stigmatisering, innerlijk geluk, humor, vrijheid, zelfontplooiing, hard werken en efficiënt nietsdoen. Een boek vol hoop en herkenning. Gelezen door lotgenoten, betrokkenen, behandelaren, trainers en coaches

 

► Het samen met mijn levenspartner José geven van lezingen over het leven met bipolariteit binnen een gezin. Naast lotgenoten en betrokkenen zijn er opvallend veel professionals en ervaringsdeskundigen aanwezig

 

► Het geven van adviezen hoe je jouw levensverhaal als beginnend schrijver kunt schrijven. Al dan niet in boekvorm

 

► Het afnemen van de eerste interviews voor een lotgenoten- en betrokkenen boek over angsten en paniek-aanvallen. Ook samengesteld voor anderen, om hoop en herkenning te ervaren. En voor behandelaren, therapeuten, trainers en coaches om door middel van ervaringsverhalen, inzicht te krijgen in de wereld van mensen, die regelmatig leven in angst en met paniek

 

► Ik kan er intens van genieten als we met ons hele gezin en aanhang een paar dagen op stap zijn, met een gezamenlijke overnachting in een hotel aan zee, lekker praten, eten, drinken, slapen en weer opstaan met een zonovergoten ochtend

 

► Wist je dat KrachtdoorKwetsbaarheid.nl, in meer dan 6 verschillende landen door unieke bezoekers bezocht wordt? Waaronder de Verenigde Staten, India en China. Hoe leuk is dat?

We zijn allemaal uniek. Deel daarom ook jouw specifieke kennis, levenservaring en wat je in huis hebt. Word zichtbaar, als je durft, en deel ook jouw levensverhaal in een huiskamer als podium!

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wil laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je de onafhankelijkheid van Kracht door Kwetsbaarheid in stand te houden.

Mijn gekozen donatie € -

 

0 thoughts on “Hoe succesvol ben ik eigenlijk?

  1. Geweldig zoals jij de dingen kan benoemen. Het zal een heel proces voor je geweest zijn om zover te komen en bij jezelf naar binnen te kijken. Knap hoor en moedig.

Geef een reactie