ANGST-EN PANIEKAANVALLEN

Mijn focus is voor lange tijd, ver te zoeken geweest. Ik houd op een gegeven moment wel 13 ballen in de lucht. Delegeren ho maar. Ik ben een perfectionist, dus die ballen hou ik gewoon zelf in de lucht.

 

Hulp vragen voelt voor mij als een zwakte bod. Met als gevolg dat mijn energie-voorraad snel uitgeput raakt, en ik ook. Oververmoeidheid krijgt grip op mij, er komt helemaal niets meer uit mijn handen. Burn-outs dienen zich over een periode van meer dan 5 jaar, aan.

 

Die burn-outs gaan gepaard met het ontwikkelen van angst-en paniekaanvallen. Mijn wereld word steeds kleiner, en op een gegeven moment kom ik nog maar nauwelijks de deur uit. En dan is er mijn straatvrees

 

Tot overmaat van ramp, word ik zodra het uiteindelijk zo nu en dan lukt, de deur uit te komen, ook nog eens prikkelbaar. Die prikkelbaarheid van mij, gaat ten koste van mijn dierbaren om me heen. Terwijl zij op alle mogelijke liefdevolle manieren mij af te krijgen van de angst-en paniekaanvallen. De maat is overvol en het is dringend tijd om in te grijpen, maar hoe? Ik voel me net een snelkookpan die op ontploffen staat.

 

Van me af schrijven heeft vrijwel altijd een helende werking op mij. Maar hoe kom ik van de ergste paniek af, zodat ik kán beginnen van schrijven? Op één van mijn goede momenten maak ik een treinreis en ontmoet een man.

 

Hij vertelt mij dat mijn ademhaling veel te hoog zit, en dat hij een tip wil geven om van mijn paniekaanvallen af te komen. Nou kom maar op! En zo kom ik bij de toenmalige Fobievriendkring in Hillegom terecht ( Tegenwoordig Mindplatform.nl)

 

Er gaat een wereld voor me open. Ik word begeleid door ervaringsdeskundigen. Hoef dus niets uit te leggen waar ik dan precies bang voor ben. Zij ondersteunen mij in het opnieuw leren ademen. En zo kom ik uiteindelijk zo goed als helemaal van mijn angst en paniek af. Van overleven, ga ik weer leven. Schrijven kost me geen enkele moeite meer. Sterker nog, dat wat ik nu ga schrijven blijkt me te bevrijden van mijn teveel.

 

Een begin van mijn levensverhaal als innerlijke noodzaak, om het teveel van me af te schrijven Maar hoe doe je dat? Ik verzamel alle lappen tekst, die ik de afgelopen jaren heb geschreven, en zo begint mijn schrijfhelden-reis. Ik ben niet meer te stoppen!

 

In het totaal heb ik ongeveer 2 jaar aan mijn autobiografie ‘Bipolair, mijn geheim over leven’, gewerkt. In januari 2019 is het boek gepubliceerd en warm ontvangen. Juli 2019 verscheen de 2e druk.

 

IMG_20190126_112124_192.jpg

 

Wil jij ook meer, verder en ontdekken wat jouw volgende stap zou kunnen zijn, om jouw unieke levensverhaal te schrijven en te vertellen?

 

► Voel je dan vrij en vul het contactformulier hieronder in

 

► Omschrijf waarmee wij je verder mee van dienst kunnen zijn

 

► Binnen 3 werkdagen krijg je content creatie geleverd

 

► Zodat jij jouw stap kunt zetten om verder zichtbaar te worden

 

► Het enige wat wij aan jou vragen, is een vrijwillige donatie, voor de verkregen diensten, te doen. Dank alvast daarvoor!

 

[contact-form][contact-field label=”Name” type=”name” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”1″ /][contact-field label=”Waarmee kunnen wij je verder mee van dienst zijn?” type=”text” /][/contact-form]