Over René

 

cropped-fotos-van-rianne-rene-rian-tekst-weg.jpg

 

Mijn naam is René Booms en behalve partner van José en vader voor 3 kinderen, ben ik in mijn werkzame leven ook ervaringsdeskundige met betrekking tot kwetsbaarheid , schrijver, interviewer en organisator.

 

Perfectie blijkt bij mij gelijk aan angst. Ik heb mijn hoofd regelmatig hard gestoten, door alles perfect te willen doen. Controle staat dan centraal. Veelal uit mijn niet onderkende onzekerheid, uit dit zich in door mij niet zo bedoelde arrogante houding.

 

Zo van, ik ben perfect en ik weet alles, maar ondertussen voel ik me zo onzeker, en ga voor de zoveelste keer onderuit. En weer word ik in het verkeerde hokje geplaatst. Hoog gevoeligheid, depressie en burn-outs én uiteindelijk de verlossende diagnose met de naam bipolaire stoornis.

 

Ik ben dan 45 jaar en blijk af en toe last te hebben van mijn bipolaire stoornis, die gepaard kan gaan met hevige stemmingswisselingen. Van super opgetogen tot uitgeput en depressief. Inmiddels, we spreken over 2019 wordt zo’n 20% van mijn leven bepaald door mijn bipolaire stoornis, 80% door mijn karakter. Ik ervaar mezelf als een ware geluksvogel.

 

Bipolaire stoornis houdt voor mij in dat mijn lichaam geen of te weinig zout aanmaakt. Het element zout in de vorm van lithium-carbonaat. Het lijkt dus sterk op suikerziekte, insuline speelt daar een hoofdrol.

 

Je zou kunnen zeggen dat ik een zoutziekte heb, lithium speelt voor mij een hoofdrol, een levensbasis. Zonder insuline, zonder zout, geen leven. Ik vul mijn tekort aan met lithium en functioneer en leef weer in balans. Wel blijf ik kwetsbaar voor overprikkeling. Daar heb ik de dagelijkse Powernaps voor ingepland, minstens 2 op een dag!

 

Mijn naam is René Booms, ik ben in 1965 geboren op de grens van Heemstede en Aerdenhout. Vanaf mijn 17e  begint mijn leven als buddy.

 

Ik begin in 1983 bij de toenmalige Jeugdtelefoon Haarlem als buddy en bied dan een luisterend oor aan jongeren. Zes jaar later ga ik als telefoon-buddy aan de slag bij de SOS-telefonische Hulpdienst, speciaal bedoeld voor volwassenen.

 

Luisterlijn

 

De volgende 25 jaar word ik buddy in de vorm van sociaal-therapeut en woon-coach. Ik begeleid mensen met een verstandelijke beperking naar een volgend level in hun leven. Het mogen luisteren naar alle unieke kwetsbare verhalen ontroerd mij keer op keer.

 

BREIDABLICK

 

Mijn persoonlijke ontwikkeling neemt een vlucht, net als het steeds meer uitdragen van mijn levensverhaal aan dierbaren. Ik leer om ook tussendoor mijn kwetsbaarheid te delen, al valt dat niet altijd mee.

 

Wat steeds maar weer opdoemt, is een gevoel van vast te zitten in eigengemaakte mentale gevangenis. Gevangen in mijn eigen perfectie en de angsten die daarmee gepaard gaan.

 

Dankzij de ont moeting met de liefde van mijn leven José, samen met 3 pracht kinderen en door bewuster adem te gaan halen, van buik naar hart, raak ik uiteindelijk bevrijd van mijn belemmerende overtuigingen en durf ik mijn perfectie steeds meer los te laten.

 

Minder controle, meer ontspanning! Een wereld gaat voor mij open. En ik besluit een boek te gaan schrijven, het wordt een autobiografie en krijgt uiteindelijk de titel Bipolair, een geheim over leven. Het leven als een roller-coaster, beschreven op papier. Van overleven, naar leven.

 

 

Lezingen en presentaties volgen, van naar verhalen luisteren, naar verhalen voordragen. Eerst met gemiddeld 50 deelnemers, tot nu de Huiskamerlezingen van 6 tot 8 toehoorders.

 

Ik ben zichtbaar en draag mijn unieke kwetsbare verhaal in een huiskamer voor. ‘Sprekerstaal!’, de huiskamerlezingen zijn een krachtige, inspirerende manier van communiceren. Door gezamenlijke openheid en vertrouwen vindt er een sociale verbinding plaats.

 

En zo groeit mijn optimale levens-strategie uit tot een kracht-door-kwetsbaarheid. Juist op die momenten dus dat het me aan moed ontbreekt, en ik mijn onmacht tussendoor deel met mijn dierbaren.

 

Door je deze manier van leven eigen te maken bespaar je jezelf minstens 10 jaar aan slopend zelfonderzoek en ontreddering door mogelijke ONWETENDHEID!

 

Intuïtief vertrouwen en authenticiteit

Twee sleutelwoorden bij ‘Sprekerstaal!’ Deze naam ‘Sprekerstaal’ is spontaan ontstaan. Er staat spreker staal, de spreker staat voor kwetsbaarheid en staal staat voor kracht = kracht door kwetsbaarheid.

 

Verder kun je in SPREKERSTAAL! ook spreker van staal zo sterk lezen en/of sprekers en hun taal. Zo leuk, goochelen met woorden.

 

Ben je er ook klaar voor om levens veranderende momenten toe te laten, waardoor jij zichtbaar wordt met het voordragen van jouw unieke kwetsbare verhaal in een huiskamer, waar 6 tot 8 toehoorders zullen luisteren en kijken?

 

NEEM GERUST EENS VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP, WIJ KUNNEN JE ONGEKENDE TOOLS AANBIEDEN OM OOK JOUW UNIEKE KWETSBARE VERHAAL VOOR TE KUNNEN DRAGEN IN EEN HUISKAMER. VUL HET CONTACTFORMULIER IN EN WE SPREKEN ELKAAR SPOEDIG!